TECbalk

Seminar

12 t/m 14 februari 2019 – Via Stukbouw, kreeg een select groepje duurzame ondernemers, een uitnodiging om deel te nemen aan het seminar innovatieve systemen voor de bouwindustrie. Daar konden wij geen nee tegen zeggen.

Kerakoll The GreenBuilding Company in Italië verzorgde dit seminar. Zij beschikken over een eigen campus en laboratorium. Hier onderzoeken, produceren en ontwikkelen ze eco- en biologisch verantwoorde producten. De klimaatvriendelijke technologieën van Kerakoll kunnen bijdragen aan het scheppen van een prettige en gezondere woon- en werkomgeving. Zij dragen actief bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. De technologieën kunnen bij alle gebouwen toegepast worden. Zowel nieuwbouw als bestaande bouw, winkelruimten, binnen- en buitenconstructies, woningen, scholen, infrastructuren en in de gezondheidszorg.  

Het seminar bestond uit o.a. een rondleiding in hun laboratorium. Daarnaast een uitgebreide cursus ecomateriaal en hoe dit product te gebruiken. Producten die bijdragen aan een gezonde omgeving. Producten die zowel tijdens het gebruik als bij de verwijdering veilig zijn voor de mens en de natuur. Naast luisteren en leren was er ook nog tijd voor ontspanning. Een bezoek aan het Ferrari museum en een kijkje in de keuken bij een biologische Parmezaanse kaasmaker, was een welkome afleiding.

Deze 3 dagen waren zeer leerzaam op het gebied van duurzaamheid, bio- en ecologisch bouwen. Door dit seminar zijn we er van overtuigd dat we op de goede weg zijn. De materialen die we gebruiken in onze projecten dragen bij aan een geringe milieubelasting en een betere woon- en werkomgeving. We weten ook dat er altijd ruimte voor verbetering. Daarom blijft innoveren ons hoofddoel.

TECbalk
Over Ons

Partners

Projecten

Specialisatie

Branche informatie

Contact