TECbalk

Nieuwe techniek

EQ Dekor Fiberglass

Inkiostro Bianco heeft in samenwerking met Mapei EQ Dekor Fiberglas ontwikkeld. EQ Dekor Fiberglass is een glasweefsel met veel meer stabiliteit, efficiëntie en flexibiliteit dan traditioneel behang. Dankzij de speciale weefstructuur geeft het een unieke uitstraling in elke ruimte.

EQ Dekor Fiberglass is na afwerking 100% waterdicht en kan worden toegepast in natte ruimtes als badkamers, keukens en in droge ruimtes als woonvertrekken, vakantiehuizen, restaurants, hotels e.d.

Voordelen EQ Dekor Fiberglass

 • Geschikt voor natte en droge ruimtes
 • Geschikt voor wand- en vloerafwerking
 • 100% Waterdicht na afwerking
 • UV-bestendig
 • Krasbestendig
 • Bestendig tegen chemicaliën
 • Zeer licht van gewicht
 • Extreem sterk. Wordt ook toegepast in de constructie-industrie
 • Elk dessin is mogelijk ook eigen ontwerp
 • Duurzaam: Wordt op vraag geproduceerd, wat afval reduceert en het product wordt met watergedragen inkten geprint
 • Matte finish
 • IMO gecertificeerd
 • Snel aan te brengen op egale ondergrond. Uw badkamer is in 2 dagen klaar!
 • Aan te brengen over tegels

De productie

EQ Dekor Fiberglass is volledig ontwikkeld in Italië en beantwoordt aan de Europese regelgeving met betrekking tot gezondheid en milieuveiligheid. Productie vindt in de fabriek in Italië plaats; van het grafische ontwerp tot het printen op het gewenste materiaal. Elk project wordt gekenmerkt door de mogelijkheid tot maatwerk. U kunt uw eigen gewenste dessin aanleveren en laten printen.

Verwerking

Het juist aanbrengen van EQ Dekor Fiberglass is essentieel voor een optimaal resultaat van het project. Daarom is het niet alleen noodzakelijk om te zorgen voor een glad en egaal oppervlak in een effen kleur maar ook dat er gebruik wordt gemaakt van de juiste materialen. Ook dient het oppervlak waar het op aangebracht gaat worden goed droog te zijn. Wij van Tectores zijn getraind verwerker van EQ Dekor Fiberglass en gebruiken uitsluitend de lijm en sealer van Inkiostro Bianco voor een optimaal resultaat. Interesse? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Bewust Bouwen

13 februari 2019 – De betrokkenheid van de medewerkers van de Sint Maartenskliniek bij de bouw van hun ultramodern OK-complex is groot. Elke dag komen ze kijken om de vorderingen te bewonderen. Vanuit deze betrokkenheid nodigden ze ons uit om deel te nemen aan een symposium Bewust Bouwen. Om de mensen, die de bouw van hun nieuwe pand verwezenlijken, een inkijkje te geven in de gang van zaken van de kliniek. 

Mark van Houdenhoven (voorzitter Raad van Bestuur) sprak over het ontstaan van de kliniek. Ook de groei die ze al een tijdje doormaken als innoverende en vooruitstrevende kliniek kwam aan bod. De visie die ze hebben, op het gebouw waar wij aan werken, lichte hij toe: Het ruimtelijk- en huiselijkgevoel voor de patiënt. Hij/zij moet zich veilig en thuis voelen aangezien ze vaak lang in de kliniek verblijven.

Orthopedischchirurg Koen Defoort gaf ons een kijkje in zijn operatiekamer. Door middel van een film werd ons getoond wat zijn werkzaamheden waren en wat daar allemaal voor nodig is. Ter afsluiting was er een lunch, waar werd nagepraat over hetgeen wat er gezegd en getoond werd.  

Betrokkenheid of wederzijds interesse bij een project is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Om op deze manier betrokken te worden bij een project is voor ons een unieke ervaring.

Seminar

12 t/m 14 februari 2019 – Via Stukbouw, kreeg een select groepje duurzame ondernemers, een uitnodiging om deel te nemen aan het seminar innovatieve systemen voor de bouwindustrie. Daar konden wij geen nee tegen zeggen.

Kerakoll The GreenBuilding Company in Italië verzorgde dit seminar. Zij beschikken over een eigen campus en laboratorium. Hier onderzoeken, produceren en ontwikkelen ze eco- en biologisch verantwoorde producten. De klimaatvriendelijke technologieën van Kerakoll kunnen bijdragen aan het scheppen van een prettige en gezondere woon- en werkomgeving. Zij dragen actief bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. De technologieën kunnen bij alle gebouwen toegepast worden. Zowel nieuwbouw als bestaande bouw, winkelruimten, binnen- en buitenconstructies, woningen, scholen, infrastructuren en in de gezondheidszorg.  

Het seminar bestond uit o.a. een rondleiding in hun laboratorium. Daarnaast een uitgebreide cursus ecomateriaal en hoe dit product te gebruiken. Producten die bijdragen aan een gezonde omgeving. Producten die zowel tijdens het gebruik als bij de verwijdering veilig zijn voor de mens en de natuur. Naast luisteren en leren was er ook nog tijd voor ontspanning. Een bezoek aan het Ferrari museum en een kijkje in de keuken bij een biologische Parmezaanse kaasmaker, was een welkome afleiding.

Deze 3 dagen waren zeer leerzaam op het gebied van duurzaamheid, bio- en ecologisch bouwen. Door dit seminar zijn we er van overtuigd dat we op de goede weg zijn. De materialen die we gebruiken in onze projecten dragen bij aan een geringe milieubelasting en een betere woon- en werkomgeving. We weten ook dat er altijd ruimte voor verbetering. Daarom blijft innoveren ons hoofddoel.

TECbalk
Over Ons

Partners

Projecten

Specialisatie

Branche informatie

Contact